Avtrekksvarmepumpe med varmeveksler

Varmekonsulenten AS er en varmeteknisk bedrift spesialisert på prosjektering, leveranse og installasjon av Bergvarme anlegg og varmepumper. Firmaet er lokalisert i Tønsberg, og vi utfører Energiboring, og installasjon av Bergvarme løsninger på østlandet. Ta kontakt med oss på post@varmekonsulenten.no , eller telefon 92 12 00 50 -for å få en kostnadsfri planlegging av Deres anlegg.

Varmepumpen i samme enhet som varmeveksleren og viften

Varmekonsulenten AS leverer og installerer varmepumper for avtrekk på boligblokker, som gir svært god driftsøkonomi.  – Det spesielle med disse er at varmepumpen er i samme enhet som varmeveksleren og viften.

3

– Dette er en ny måte å tenke på. Man setter varmepumpen oppe på loftet nær energikilden, og får varmevekslet med en gang. Deretter sendes det varme vannet ned i kjelleren og inn på akkumulatortanken,
– Med dette systemet slipper man den tradisjonelle glykolkretsen inne i blokka. Det er flere som har hatt problemer med lekkasje fra glykol. Nå bruker man kjølemediet R410A fra taket til innermodulen, og sender varmt vann derifra og ned.
– Det er viktig å isolere rørledningene ned til kjelleren, slik at det ikke blir et stort varmetap. Isteden for å sende fem graders vann fra taket og ned, så sendes det nå ned vann på 45 til 50 grader.
Cityvex er et prefabrikkert system som produseres av leverandøren ENSO og består av to enheter/moduler. En av eierene i Varme Consult AS, arbeidet som ingeniør hos ENSO i flere år, og kan systemet.
– Hovedenheten inneholder EC vifter, en varmepumpe-modul og styresystemet. Enheten kan plasseres innendørs på loft, teknisk rom eller på taket som et vanlig tradisjonelt ventilasjonsaggregat med kjølebatteri.
– Det unike med Cityvex er at denne enheten er satt sammen av alle de enhetene som et tradisjonelt system består av. Forskjellen ligger i at dette systemet er mer kompakt og spesialtilpasset gjenvinning av ventilasjon.
Enheten tåler norske klimaforhold, og systemet kan operere ned til – 22 C° uten problemer. Den andre enheten består i hovedsak av en varmeveksler som veksler varme mellom varmepumpen og forvarmingen av tappevannet.
– Denne enheten må plasseres innendørs. Enhetene kobles sammen ved hjelp av et kobberrør hvor kuldemediet sirkulerer mellom modulene, henter varme fra avtrekksluften og tilfører varme til tappevannet.
Systemet blir prefabrikkert og testet av ENSO før det sendes til Norge. Som totalentreprenør vil Varme Consult ha ansvaret for prosjekteringen, monteringen og at systemet fungerer tilfredsstillende i henhold til forventet levetid, tekniske spesifikasjoner og myndighetskrav.

Høyere COP

– En av fordelene med Cityvex i forhold til tradisjonelle systemer er at Cityvex har en veldig stor fordampercoil hvor fordampningstemperaturen er veldig nær temperaturen til ventilasjonsluften
etter at den har passert coilen til fordamperen. Dette gir en betydelig bedre varmeoverføring i forhold til tradisjonelle systemer.
– For eksempel er fordampnings temperaturen +6 °C, mens etter coilen er ventilasjonsluften + 8
°C. Dette skal gi en COP på hele 4,05, men i virkeligheten har vi sett høyere COP.
– Tradisjonelle systemer har vanligvis en fordampningstemperatur på – 2 °C og en COP på rundt 3,34. Cityvex systemet er derfor mer effektivt enn tradisjonelle systemer.
– Dersom man sammenlikner med elektrisitetsforbruket i tradisjonelle systemer, vil man med Cityvex systemet benytte cirka 6 000 kWh mindre energi. Dette gir en besparelse på cirka 12 000 kWh for to blokker.

Kombineres med solvarme

Systemet kan kombineres med solvarme. – Solfangere bruker en vanlig glykol krets som veksles inn på kursen som går ned til akkumulatortankene.

service

Kvalitet

Det blir benyttet førsteklasses komponenter fra internasjonale leverandører som Mitsubishi, EBM Papst og Saia-Burgess Controls.

Varmepumper

KONTAKT OSS

    Ditt navn

    Din E-mail

    Telefon

    Emne

    Din Melding